Betting gör laget bättre

Du som älskar att titta på sport på internationella spelplattformar har säkert funderat på sätt att ytterligare förhöja upplevelsen av en riktigt spännande match. Visserligen känner du dig kanske fullt delaktig i TV-soffan när du hejar på ditt favoritlag, men borde det inte finnas ett sätt att bli ännu mer med i matchen? Då kan det vara dags att satsa lite. Delad seger är dubbel seger, och en förlust är lättare att sörja gemensamt.

Betting på sportmatcher och hästkapplöpning är en gammal tradition för sportälskare världen över. Psykologin är enkel: ju högre insats, ju högre adrenalinrush. Och kanske, kanske just den eld som krävs på läktaren för att laget själva ska ta i lite till – om du dessutom befinner dig på plats på läktaren. Spelarna på plan känner naturligtvis av stämningen på läktaren under matchen. En hejaklack som är riktigt i gasen kan faktiskt lyfta ett lag till seger.

Många matcher vinns eller förloras under slutminuterna. Och det är just där som lagets supportrar kommer in. Efter många långa spurter från en planhalva till en annan brukar båda de spelande lagen vara precis lika slutkörda. Att få den extra energin från en läktare som själva satsat för att vinna kan vara det som tippar över resultatet till det ena lagets fördel. Betting kan på detta sätt erbjuda en gnista på läktaren som kan tända eld på även uttröttade fotbollsspelare. Supporters och spelare kämpar tillsammans för en vinst som faktiskt spelar roll för alla inblandades plånböcker. Både spelarna på planen som kämpar för att kvalificera sig för bättre kontrakt, och spelarna på läktarna som satsat sina slantar på sports betting.

Online betting på läktaren

Många associerar kanske betting online  och casinospel utan svensk licens med att sitta hemma framför datorn. I dagens värld av smarta telefoner kunde inget vara längre från sanningen. På plats på läktaren kommer du dessutom ha försprånget att kunna lägga initierade bets i realtid, beroende på din egen bedömning av hur spelarna på plan presterar.

Betting är också ett bra sätt att få i gång samtalet med dina publikkamrater på läktaren under lite segare matcher. Att diskutera bettingstrategier inför nästa stormatch kan vara nog så intressant som att titta på när ert favoritlag spelar vänskapsmatch mot ett av lagen i farmarligan. Att sluta upp och trivas på läktaren även under mindre spännande matcher är en nog så bra motivationshöjare för spelarna på plan. Då vet de att ni verkligen bryr er om laget, och kan ta med sig den trygga känslan av att ha supporterstödet med sig även till nästa match där betydligt mer står på spel.

Spela ansvarsfullt för ditt lag

Glöm bara inte att göra klart dina egna motiv för att spela på betting utan spelpaus. Är det för att vinna stort, eller för att förhöja upplevelsen av att titta på sport och välja rätt hästar att betta på? Förhåll dig till ditt spelande på ett sunt sätt. Att spela bort hela månadslönen kommer bara resultera i att du inte kommer ha råd att spela nästa månad, eller att köpa matchbiljetter. Se betting och sportmatcher som ett slutet system, med en egen post i hushållsbudgeten. På så sätt riskerar du inte att gå över linjen som går mellan en trevlig adrenalinkick och obekväm ångest över att ha gjort av med för mycket pengar. Det tjänar nämligen ingen på, vare sig du själv, bettingbolagen eller fotbollslagen. Ditt lag behöver dig på läktaren!